21 april 2022

  Wageningen

  16.00 - 19.00

  Thema

  INGE neemt ons mee in een casus over GIS-portalen / -viewers en de uitdagingen van het gebruik hiervan voor groeiende ondernemingen.

  Zij vertelt over de uitdagingen bij Gebiedsmanagers om geografische informatie optimaal in te zetten. Deze organisatie maakt gebruik van zogeheten Gebiedsportalen voor de ontsluiting van geografische informatie ten behoeve van hun projecten in het kader van duurzame gebiedsontwikkeling.

  Hoe zit het proces van het ontvangen, verwerken en publiceren van geografische data in elkaar? Waarom en hoe wordt welke software daarbij gebruikt (QGIS, GeoServer en Flamingo)?. Inge geeft inzicht in welke keuzes er zijn gemaakt en welke acties Gebiedsmanagers onderneemt, om de overstap te maken van Gebiedsportalen naar OneMap, beheerd door NieuwlandGeo.

   

  JAN schetst het nut van een Gebiedsportaal: Optimalisatie ketensamenwerking en de voordelen van standaardisatie informatie en processen.

  Een Gebiedsportaal levert opdrachtgevers binnen de lokale overheden én hun ketenpartners in het ontwerpen en realiseren van projecten binnen de fysieke leefomgeving belangrijke winst leveren. Belangrijke component daarbinnen is het reduceren van het informatieverlies tussen de verschillende fasen.

  Jan zal ook iets laten zien van het proces om vanuit de GIS beheer omgeving naar de CAD gebaseerde ontwerp-realisatie omgeving te komen en via moderne inwin mogelijkheden de data gestructureerd weer terug naar de GIS beheer omgeving te brengen.

  Sprekers

  Inge van der mond
  Inge van der Mond
  GIS Specialist GeoExperts
  Geo Experts - Jan Roodzand 2
  Jan Roodzand
  Ondernemer/Adviseur

  Programma

  Inloop  15.50 uur

  Start     16.00 uur

  Einde    17.30 uur

  Borrel & buffet tot 19.00 uur