<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=252872870804880&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
read

Expertsessie Maptionnaire - 20 mei 2021 terugkijken

Douwe Blanksma
31 mei 2021

In de afgelopen Expert Sessie van 2021 heeft Wyko Coopman ons meegenomen in Maptionnaire.

Maptionnaire is samengesteld uit de woorden map en questionnaire. De kaart, enquête en het online karakter maken het mogelijk dat iedereen volwaardig betrokken kan worden als het gaat om ontwikkelingen in de openbare ruimte. Als GeoExperts kennen we de kracht van de kaart. Bij welke organisatie je ook werkt, er is bijna altijd wel behoefte aan participatie.

Met onze geo-kennis kunnen we hierbij een belangrijke rol spelen; zowel bij de input als bij de output. Locatie en participatie gaan namelijk vaak hand in hand. PPGIS combineert ‘softe’ belevingsdata met de ‘harde’ feitelijke datasets. Zo wordt inzicht verkregen over ‘perceived facts’ en ontstaan unieke belevingskaarten. Volgens de harde ongevalscijfers is een rotonde misschien heel veilig, maar de passanten kunnen een heel ander verhaal vertellen. Einstein zei het al: facts are facts, but perception is reality. Deze sessie gaat over de unieke rol die de Geo(Expert) kan spelen bij participatie. Een kaart zegt immers ook bij participatie meer dan duizend woorden.

Categorieën: Expertsessie