<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=252872870804880&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Technologieën

Technieken, tools en systemen

Automatisering en informatisering - de IcT wereld - kenmerkt zich door een enorme verscheidenheid aan systeem-omgevingen, operating systemen, programmeer technieken, database oplossingen, uitwisseling en communicatie protocollen, tools, applicaties, apps en halfproducten. Daarbij barst het van de engelstalige begrippen en zijn IcT-ers koning in het geven van afkortingen. Kortom, een sterrenhemel waar zelfs geen enkele sterrenkundige alle sterren weet te vinden, laat staan te benoemen.

En dan krijg je Geo. Van oudsher kent de Geo-wereld een soort eigen heelal. Technisch was het tot begin jaren-0 niet mogelijk om de volumineuze Geo-data te verwerken in normale computers met gangbare IcT technieken. Daardoor zijn vrijwel alle GIS (of CAD+ achtige systemen) ooit gemaakt met eigen programmeertalen en database opslag technieken.

Vandaag de dag passen zowel de operating systemen als de database en programmeer omgevingen in het woordenboek van de normale IcT termen. Veelal wel met speciale opties en mogelijkheden om de Geo-data te kunnen bewerken of opslaan. Daarmee kom je op een nog steeds bijzonder kenmerk van Geo-IcT, het gaat vaak om heel andere data, weliswaar ook in 1-tjes en 0-lletjes op te slaan, maar wel met zeer specifieke metadata, databeschrijvingen, voorkomens en interpretaties. Heel veel (ruwe) data wordt in specifieke modellen en/of formaten gegoten om deze betekenisvol te kunnen verwerken. Ook hebben zowel de open source als de commercieel software markten een schat aan verschillende tools, modules, platformen, systemen en mechanismen voortgebracht. Ook in Geo-IcT is geen sterrenkunde die alle sterren zal kunnen vinden, benoemen en begrijpen.

Om op het gebied van technologie een echte partner voor je opdrachtgever te kunnen zijn wil je dus vele deskundigen kunnen raadplegen cq inzetten. GeoExperts prijst zich gelukkig met de eigen medewerkers en de brede familie en netwerkstructuur waar we onderdeel van uit maken. Zodoende zijn we ook op technologie gebied van zeer veel markten thuis.
Je kan het bij wijze van spreken zo gek niet bedenken of we hebben toegang tot een deskundige consultant of engineer. Met de grote groep seniors die we aan ons verbonden hebben durven we ook te zeggen dat we veel van de sterrenkunde kunnen overzien. We worden dan ook graag op de proef gesteld.

Kennismaken?

Cihan Oktay

Cihan Oktay
Accountmanager

E cihan.oktay@geoexperts.nl
T 088 643 8900


Technologieën GeoExperts

Open source GIS

De afgelopen 20 jaar heeft de open source software een enorme ontwikkeling doorgemaakt van ‘tegendraads en controversieel’ naar nu veelal geliefd en zelfs in primaire processen toegepast. Zo ook in GIS en aanliggende technologieën.

Closed source GIS

Veruit de meeste business processen worden met zogenaamde closed source applicaties en systemen ondersteund. De software is commercieel beschikbaar en de maker heeft een levensbelang bij het realiseren van de juiste werking ervan.

Datamanagement

Gegevensuitwisseling, verwerking en beheer. Data is waar het in uitvoering om gaat. Formaten, standaarden, modellen, koppelvlakken en services. Extract, Translation & Load processen zijn niet meer weg te denken. We gebruiken hiervoor vaak FME.

Databases

Er bestaan vele soorten databases, van de no-sequal tot de spatial-database varianten. De laatste categorie is voor het effectief werken met ruimtelijke data onontbeerlijk. Het vraagt echter ook specifieke kennis van opbouw, inrichting en beheer. En Geo.

Data Science

Gestructureerde en ongestructureerde data transformeren tot bruikbare inzichten en informatie. Zo brengt ongestructureerde ruimtelijke data als point clouds satellietbeelden en luchtfoto’s, in relatie tot gestructureerde data, een schat aan kansen.

Software ontwikkeling

GIS software pakketten zijn veelal een soort halfproducten. Je kan er wel wat mee maar wil je het goed laten aansluiten op je processen, dan moet je er een eindgebruiker applicatie voor bouwen. Dat vraagt kennis van ICT maar ook van Geo- en GIS-platformen.